Kävin keikalla: Lyyti, Jukka Nousiainen & kumpp. Kulttuuritehdas Siihtalassa Joensuussa 7.11.2021

Lyyti, Jukka Nousiainen & kumpp.
Kulttuuritehdas Siihtala, Joensuu
7.11.2021

Lyytin Toiveet ja Helyt -julkaisurundi saatiin pakettiin siellä missä Lyytin ura sai alkusysäyksensä, eli Joensuussa. Mukana tällä kertaa olivat myös Jukka Nousiainen & kumpp., joka toimi illan aloittavana bändinä. On pakko myöntää että Nousiaisen yhtyeen soitto on livenä kerta toisensa jälkeen vastustamattoman letkeää kuunneltavaa. Kaikesta huokuu vuosien keikkailukokemus, ja musiikkia soitetaan ehdottomasti nautinnon kautta. Kaiken kaikkiaan Nastolan oman pojan startti Kulttuuritehdas Siihtalan illalle oli onnistunut.

Jukka Nousiainen & kumpp. aloittivat illan kantrahtavilla soundeilla.

Tämän jälkeen pienen soundchekkailun jälkeen lavalla saatiin kuulla aimo annos ”runoelmapoppia”, jos siis Lyytin haluaa johonkin genreen sijoittaa. Itse keikka veti allekirjoittaneen mukaansa heti alkutahdeista lähtien. Näin Lyytin pari vuotta sitten ensimmäisen kerran livenä Joensuun pääkirjastolla, silloin n. 20 ihmisen edessä esiintyi uransa alkutaipaleella oleva artisti pelkän sähköpianon kanssa. Toki jo tuolloin biisien sanoitukset vetivät mukaansa ja potentiaali oli kuultavissa. Nyt lavalla oli yhä tuo tuttu sähköpiano, mutta mukana oli myös neljän hengen osaava taustabändi.

Oli mielenkiintoista nähdä millaisia harppauksia eteenpäin Lyyti on viimeisen kahden vuoden aikana artistina ottanut. Tänä vuonna julkaistu Toiveet ja helyt oli väkevä osoitus Lyytin taidokkuudesta etenkin biisien sanoittajana. Yhdessä Lyytin videon YouTube-kommenteista oli mielestäni kiteytetty tuo taito oivallisesti: ”Tuntui, että tekstissä ei ole yhtään turhaa sanaa. Kaikki vertauskuvat ovat niin osuvia.” Vaikka omalla kohdallani Jukka Nousiaisen soft kantrirock upposikin Kulttuuritehdas Siihtalan illan kattauksesta hieman paremmin, ei Lyytin taidokkuutta biisien tekijänä voi kiistää. On myös mielenkiintoista nähdä, mihin asti joensuulaislähtöinen artisti urallaan vielä pääsee, potentiaalia on yhä roimasti pankissa.

Vaikka päällisin puolin melko ohuelta kuulostavan sähköpianon sijoittaminen bassokitaran, akustisten rumpujen ja syntikoiden kanssa livesoitantaan tuntuu paperilla hieman haastavalta ratkaisulta, kuulosti Lyyti myös livenä tällä kokoonpanolla mainiolta. Se lienee myös osoitus biisien sanoitusten kovasta tasosta; homma olisi toiminut vaikka tekstit olisi lausuttu runoina lavalla. Voi jäädä mielenkiinnolla seurailemaan, mihin Lyytin ura vielä vie!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: