Kävin keikalla: Ghost World, Seksihullut, Love Sport Vastavirrassa Tampereella 25.7.2020

Ghost World, Seksihullut, Love Sport
Vastavirta-Klubi, Tampere
25.7.2020

KORONA-AJAN KEIKKARAPSATAUKO ON OHI (…ainakin väliaikaisesti)!!

On mielenkiintoista ja suorastaan outoa kirjoittaa pitkästä aikaa keikkaraporttia. Siis aitoa livekeikkaraporttia, ei mitään striimin ääreltä kirjoitettua kyhäelmää. Tälle keikalle mennessä piti ihan miettiä, että milloin sitä oli viimeksi tullut todistettua kunnolla musiikkia livenä esimerkiksi keikkaklubilla. Laskelmieni tulokseksi tuli, että edellisestä keikasta oli kulunut peräti yli viisi kuukautta. Mielettömän pitkä aika. Tämä hiljaiselo päättyi kuitenkin heinäkuun illassa Tampereen tunnelmallisella Vastavirta-klubilla, kun lavan valtasivat Love Sport, Seksihullut sekä Ghost World.

Tämä oli myös siitä poikkeuksellinen keikka, että olimme tällä kertaa liikenteessä yhdessä Antin, eli Triangelin toisen päätoimittajan kanssa. Niin sanotun viivelähtömme takia ehdimme nähdä illan avanneelta Love Sportilta vain kaksi biisiä. Meno oli kuitenkin jo tämän perusteella vakuuttavaa, ja kyseessä oli hyvä startti illalle.

Tämän jälkeen lavan valtasivat Seksihullut. Ja nyt voi hyvällä syyllä painottaa sanaa vallata. Sellaisella energialla bändi vyörytti keikkasettinsä käyntiin. Yhtyeen keikkatauko näkyi mielestäni vain positiivisena energialatauksena lavalla. Allekirjoittanut ei ollut aiemmin kuunnellut Seksihulluja kovinkaan paljoa, mutta tämän keikan myötä minusta taisi tulla fani. Oli myös kiinnostavaa kuulla bändiltä enimmäkseen uusia biisejä, sillä keikkasetissä vedettiin Seksihullujen tuleva levy läpi.

sh_1_EDIT
Seksihullujen keikalla meno yltyi lavalla rajuksi.

Punk on parhaimmillaan huumaavaa seurattavaa livenä. Tällä kertaa poikkeusolojen hiljentämän keikkarintaman osittainen uudelleen liekkiin roihahtaminen saattoi lisätä keikalla koettua hienoa fiilistä, mutta se ei haittaa. Sen tiesi jo varsin hyvin ennen keikkapaikalle saapumista, että livekeikan todistaminen pitkästä aikaa tulisi olemaan hienoa. Mutta silti asian tajusi kunnolla vasta paikan päällä. Toki täytyy myös nostaa hattua Vastavirran erityisen hienolle keikkaklubille, joka onneksi jaksaa vielä porskuttaa. Suomen mittatasolla kyseessä on ehdottomasti yksi kovimmista keikkapaikoista, josta kannattaa pitää huolta!

Sitten oli Ghost Worldin vuoro. Suomenkielisen punk-ajon jälkeen oli mukava hypätä englannin kielellä vedettyjen biisien pariin. Ghost Worldin setti koostui pääasiassa uudesta kamasta ja keväällä julkaistun uuden levyn biisimateriaalista. Bändin pääsolisti Liisa Tani päätti ottaa jo keikan alkupuolella myös lavan edustan haltuun, mikä oli mielestäni hieno liike. Vaikkei Ghost Worldin setti ollut aivan niin punkahtavan energinen mitä Seksihulluilla, päästiin lavalla näkemään maailmanluokan soittoon kykenevä yhtye.

GW_1_EDIT

Ghost Worldin kohdalla täytyy myös arvostaa sitä, että bändi tekee hommaa ”rohkeasti” englannin kielellä. Vaikka ei se sinänsä ole nykypäivänä rohkea veto, mutta kun suurin osa suomen indierock-skenen bändeistä ja artisteista tekee musiikkia suomeksi, niin siltä kannalta tarkasteltuna tämä on virkistävää.

Ai niin, kovan keikkaillan fiiliksiin pääsee tutustumaan vielä jälkikäteen YouTubesta löytyvältä tallenteelta:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: