Kuuntelin levyn: Karina – 2

Karin Mäkirannan ja Helmi Tikkasen luotsaaman Karinan toinen albumi on täällä. Levy kantaa simppelisti nimeä 2. Tuntuu ettei tällä levyllä ole mitään ylimääräistä tai turhaa. Kansikuvasta lähtien kaikki on tyylikästä ja hiottua. Itse musiikki imee kuulijan heti alkusekunneista lähtien mukaansa. Tämä on hyvän dreampop-levyn merkki. Toisaalta, heitetäänpä taas kaikki genrekikkailut roskiin. Tässähän on kyse taiteesta.

Tämän levyn kohdalla on haastava lähteä erittelemään tai nostamaan esille yksittäisiä biisejä. Mutta jos niitä on pakko mainita, niin esimerkiksi Teko ja En oo tän enempää nousevat helposti framille. Etenkin jälkimmäisen biisin sanoitukseen kiteytyy monia levyn keskeisiä teemoja:

En oo enempää,
kuin syy vain yksi lisää
sun suruusi, oi äiti
oisinpa täydellisempi

Etenkin tuohon viimeiseen riviin kiteytyy paljon. Itsensä kanssa kamppailu, muutosten ja päätösten kohtaaminen, asioista luopuminen, omien heikkouksien ymmärtäminen ja ylipäätään henkilökohtaisen identiteetin rakentaminen. Siinä muutamia vahvoja aihepiirejä ja tunnetiloja, joiden ympärille Karinan 2 rakentuu.

Olen sisältäni ruma ja salaan sen
pelkään olevani turha jos näytän sen

Karina, kuva/photo: Tero Ahonen
Karina, kuva: Tero Ahonen

Tyylillisesti viipyilevässä Karinan musiikissa piilee yksi keskeinen vahvuus, joka on havaittavissa tälläkin levyllä. Kappaleissa annetaan yleensä kuulijalle aikaa ottaa kuultu sisältö kunnolla vastaan. Mitään ei runnota väkisin vastaanottajan eteen. Tätäkin levyä kuunnellessa voi huomata astuvansa samalla miellyttävään ja kaihoisaan, mutta myös heleän kevyeen maailmaan. Parhaimmillaan aika ja paikka unohtuvat, kun Karinan toista levyä kuuntelee. Toivottavasti yhä useampi löytää bändin tämän toisen levyn myötä, muuta ei voi tässä kohtaa toivoa.

Sanaa aliarvostettu voisi olla helppo käyttää, kun puhutaan omalla tasolla liikkuvasta pop-ilmiöstä nimeltä Karina. Kova faktahan on se, ettei tällaista musiikkia tee tällä hetkellä kukaan muu Suomessa näin laadukkaasti ja taidokkaasti. Toisaalta mitä yhtyeen arvostukseen tulee, niin onhan Karinan toinenkin levy saanut jo nyt varsin ylistäviä arvosteluja ympäri kotimaista musiikkikenttää. Kiinnostus ei myöskään jää pelkästään Suomen kamaralle. Ehkä kyse on enemmänkin siitä, että Karinan kaltaiselle taidokkaalle ja suorastaan elämykselliselle popille soisi vieläkin laajemman kuuntelijakunnan ja keikkayleisön. Mutta toisaalta ainakin allekirjoittaneella on vahva luotto siihen, että näin vahva biisimateriaali ja näkemys omaan tekemiseen ovat niitä tekijöitä, jotka tuovat vääjäämättä huomiota jatkossakin yhtyeelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: