Kävin keikalla: Maustetytöt Kerubissa Joensuussa

Maustetytöt
Kerubi, Joensuu
1.11.2019

Kuluneen vuoden hypetetyimmän kotimaisen yhtyeen tittelin voi jo tässä vaiheessa jakaa Maustetytöille. Jo viime vuoden puolella alkanut suosion kasvu ei myöskään osoita laantumisen merkkejä. Bändi on päättänyt takoa keikkoja kovalla tahdilla, sillä kesällä yhtye veti hieman alle kolmessa kuukaudessa rapsakat 35 keikkaa. Myös loppuvuosi on täyteen buukattu, sillä syyskuusta joulukuulle kestävä klubikiertue käsittää 29 keikkaa. Maustetytöt rantautui uudella klubikiertueellaan myös Joensuuhun, ja allekirjoittanut oli tietenkin kärppänä paikalla tarkistamassa hypen tasot!

Jo keikkapaikalle saapuessa sain huomata, että sisälle vievä jono ylsi ulos asti (melko harvinainen näky näillä leveyspiireillä). Toisaalta tämä ei tullut täysin yllätyksenä, olihan keikka loppuunmyyty. Osittain jonon hitaan liikkumisen takia keikka pääsi alkamaan n. puoli tuntia myöhässä. Sisällä meitä odotti ahdas, mutta odottava tunnelma juuri ennen keikan alkamista.

Maustetyttöjen keikkasetti ei tarjonnut suurempia yllätyksiä etenkään niille, jotka olivat törmänneet duoon esimerkiksi viime kesän festarikeikoilla. Silti on helppo todeta, että intiimi ja tiiviimpi klubitunnelma sopii paremmin bändin melankoliselle tyylille. Itse setin kohokohdiksi nousivat Talvi Talvikin kanssa ja debyyttilevyltä ulos jäänyt Jos mulla ei ois sua, mulla ei ois mitään, joka lienee toistaiseksi bändin kovin biisi. Kun duon ankeudessa marinoituja biisejä kuuntelee, alkaa pohtimaan myös sitä, miten mielenkiintoista ajankuvaa Maustetyttöjen suosiosta rakentuu. Esimerkiksi mielenterveysongelmista suoraviivaisesti kertoville biiseille on selkeästi olemassa nyt tarve ja oma paikkansa kotimaisessa musiikkikentässä.

cof

Entä voiko ankeutta olla liikaa? Halpaa kaljaa ja reseptivapaita särkylääkkeitä ja debyyttilevyn nimikkobiisi edustivat keikalla sitä osastoa, jonka sanomaan ainakin allekirjoittaneella oli hankala päästä livetilanteessa kiinni. Toisaalta itse keikka kesti alle tunnin, joten lakonisten ja melankoliaa pursuavien biisien parissa ei vielä siinä ajassa ehtinyt kyllästyä. On kuitenkin melko selvää, että pidemmän setin aikana yleisestä toivottomuudesta kertovien biisien aihepiirit voisivat alkaa helposti toistamaan itseään. Siinä lieneekin Maustetyttöjen haaste seuraavaa levyä varten. Debyyttilevyn reseptiä ei periaatteessa voi enää täysin toistaa, muuten bändistä voi tulla äkkiä itsensä pastissi.

Joensuun yleisöä tarkastellessa sain kuitenkin huomata sen, miksi Maustetytöt on tällä hetkellä niin suosittu yhtye. Yleisön seassa oli kuulijakuntaa laidasta laitaan, ja kaikki tuntuivat pitävän kuulemastaan. Jatkossa onkin erittäin mielenkiintoista seurata, miten Maustetytöt pystyy hyödyntämään tämänkaltaisen suosion, ja pystytäänkö seuraavalle levylle tekemään yleisöön uppoavia biisejä myös uusistakin aihepiireistä. Sitä ennen voi kuitenkin takoa täysillä, sillä Karjalaisen siskosten suosio ei näytä ainakaan vielä laantumisen merkkejä.

Settilista:

Ihan niinkuin mukamasten vaan
Se oli SOS
En saa unta varmaan haudassakaan
Halpaa kaljaa ja reseptivapaita särkylääkkeitä
Kaikki tiet vievät Peltolaan
Talvi Talvikin kanssa
Viidestoista päivä
Tein kai lottorivini väärin
Mä loistan kuin hämärä
Jos mulla ei ois sua, mulla ei ois mitään

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: