Kuuntelin levyn: Linkopii / Merries -split Hailuoto

 

Viime vuonna debyyttinsä julkaissut sekä Essi Niemisen ja Eeva Lietosen duosta kvartetiksi kasvanut indielupaus Linkopii ja kymmenisen vuotta kasassa ollut powerpop-yhtye Merries yhdistävät voimansa Hailuoto-splitillä.

Voimien yhdistäminen kuuluu heti avauksesta lähtien, sillä debyytillään itseään ryönäseksi rockiksi tituleerannut ja siltä myös kuulostanut Linkopii on kehittänyt ja sivistänyt ulosantiaan selvästi. Ryönä on vähentynyt ja tilalla on terävä kuulokkeet täyttävä, mutta silti hengittävä äänimaisema.

En tosin sano että ryönä olisi mitenkään vältettävä asia, mutta silti suunta on oikea, sillä sävellyskynän terävöitymisen ja tuotantoarvojen parantumisen synergiaedut ovat kiistattomat.

Soundien paranemisesta huolimatta etenkin kaksi ensimmäistä kappaletta I Was Born ja Naulakossa soivat vielä sitä ryönää sisältävänä rockina, ja kun yhtye ilmoittaa splitin avausraidalla syntyneensä rock n’ roll -kaupungissa, uskon sen epäilyksittä. Kolmas kappale, kuusiminuuttinen Shoshanna tarjoaa kokonaan uuden ulottuvuuden Linkopiistä.

Shoshanna on yhtyeen tähänastisen uran hienoin kappale. Samalla se päättää Linkopiin osuuden splitillä, ja virittää jo tunnelmaa Merriesin suuntaan.

merrieslinko
Yhtyeet yhteiskuvassa

12-tuumaisen (tai kasetin) toinen puoli on siis Merriesin, joka soi äänitteellä jo vakiintuneena ja tuttuna, komeankuuloisena itsenään.

Future of the Sky avaa puoliskon parhaimpien kitaranhelisyttelyperinteiden tyyliin, ja kappaleen kitaratyöskentely myös säkeistössä on kerrassaan upeaa. Juniper antaa instrumentaalina vielä enemmän tilaa monenlaisille kitaroille, joskaan tämä kenties gininhuuruinen kappale ei ole sävellykseltään aivan yhtä vahva kuin edeltäjänsä.

Merriesin ilahduttavan kappalekolmikon täydentää eteerisiin sfääreihin yltävä Bigfoot. Se onkin tämänkertaisista myyttisistä olennoista miellyttävämpi.

Splitin päättää näet yhteiskappale Leprechaun, joka kuulostaa hieman tai aika paljonkin joltain Queens of the Stone Agen kappaleelta, mutta jonka nimeä en saa päähäni. Erityisesti se kuitenkin kuulostaa ärsyttävältä, ja saattaa muuten erinomaisen splitin antikliimaksiseen loppuun.

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: