Poimintoja alkuvuoden 2019 uusista julkaisuista

Vuoden 2019 uusien musiikkijulkaisuiden listan kasvaessa on kätevämpää tehdä koosteen tapainen katsaus alkuvuoden aikana soitossa pyörineisiin levyihin. Seuraavassa kolme poimintaa alkuvuoden ulkomaisista julkaisuista pop-musiikin puolelta.

1dbed8-20190201-maggie-rogers-heard-it-in-a-past-life

Maggie Rogers – Heard It In A Past Life
Julkaistu: 18. tammikuuta 2019

Maggie Rogersin debyyttilevy ehti olla työn alla jo pari vuotta, ennen kuin se näki päivänvalon kuluvan vuoden alussa. Rogers tuli suuren yleisön tietoisuuteen muutama vuosi takaperin videosta, jolla Pharrell Williams kuuntelee Rogersin Alaska -debyyttisinkun ja on silminnähden vakuuttunut kuulemastaan. Pienoiseksi hittisinkuksi viime vuonna noussut Light On nosti myös odotuksia kanadalaisartistin ensimmäistä pitkäsoittoa kohtaan.

Odotuksista huolimatta Heard It In A Past Life ei kuitenkaan aivan ole kahden vakuuttavan sinkkujulkaisun tasoinen kokonaisuus. Mukana on kyllä laadukkaasti tehtyjä pop-biisejä, mutta tarvittavat koukut jäävät hitusen vaisuiksi. Pidempään valmiina olleet kappaleet kuten Alaska, Light On ja Fallingwater loistavat kuitenkin olemassaolollaan hienosti. Rogersin laulua on myös erityisen mieluista kuunnella, ja se kannattelee myös levyn keskitason biisejä mukavasti. Muita maininnan arvoisia vetoja ovat energinen Burning sekä aivan upealla tunnelmalla höystetty Back In My Body.

Loppujen lopuksi Heard It In A Past Life on hitusen sekava paketti. Toisaalta mukana on edellä mainittuja erinomaisia pop-biisejä, mutta mukaan mahtuu myös sävellyksiä, joissa on vähemmän tarttumapintaa. Maggie Rogersin nimi kannattaa kuitenkin pitää mielessä tulevaisuudessa. Veikkaan, ettei tämä jo sinänsä varsin hyvä ensijulkaisu tule jäämään hänen heikoimmaksi levyksi.

 

Highasakite

Highasakite – Uranium Heart
Julkaistu: 1. helmikuuta 2019

Melankolista poppia esittävä Highasakite palasi osittain juurilleen uusimmalla julkaisullaan. Uranium Heartilla on vielä joitakin jäänteitä aiemman levyn tyylistä, vaikka meno onkin debyyttilevylle ominaisempaa rauhallista poppia. Tämä levy ei ehkä sovi aurinkoisten kesäpäivien soundtrackiksi, vaan paremminkin illan ja yön hämärään. Tuossa kontekstissa kuunneltuna levy tarjoaa parhaimmillaan erinomaista ja ennen kaikkea tasokkaasti sävellettyä synapoppia.

Melko paljon allekirjoittaneen kuuntelussa pyörineen Uranium Heartin kärkibiiseihin kuuluvat Too Early, Mexico, Out of Order sekä Uranium Heart. Etenkin Out of Order on helppo nostaa bändin koko tuotannon kärkibiiseihin. Highasakiten yksi vahvuuksista on aina ollut Ingrid Helene Håvikin kauniit laulusuoritukset, ja tällä levyllä Håvik loistaa edelleen. Myös levylle ominainen synapainotteinen äänimaisema kolahtaa allekirjoittaneelle hyvin. Vaikka tältä levyltä ei ehkä löydykään Lover, Where Do You Liven kaltaista monumentaalista pop-helmeä, on Uranium Heart kokonaisuutena luultavasti Highasakiten toistaiseksi paras albumi.

 

Sigrid_SP

Sigrid – Sucker Punch
Julkaistu: 8. maaliskuuta 2019

Scandipopin uusimpien nimien joukkoon kuuluva Sigrid julkaisi myös debyyttipitkäsoittonsa tänä vuonna. Norjasta maailmalle ponnistavan artistin ensimmäistä levyä on odoteltu jo parin vuoden ajan, sillä Sucker Punchin ensimmäinen sinkku Strangers julkaistiin jo vuonna 2017. Olen pääasiassa The Guardianin arvion kanssa samoilla linjoilla siitä, että Sucker Punch olisi voinut olla räväkämpi ja vähemmän tuotettu debyyttilevy. Vaakakupin toiselta puolelta löytyy kuitenkin useampi herkullinen pop-biisi, joista jokainen jää vastustamattomasti mieleen. Näissä levyn kärkipään biiseissä myös Sigridin laulutyyli pääsee hitusen paremmin oikeuksiinsa.

Hittisinkku Strangersin vanaveteen levyltä sopivat parhaiten Don’t Feel Like Crying, Basic, Sight of You ja erinomainen poppisbiisi Mine Right Now. Kokonaisuutena Sucker Punch on parhaimmillaan sen verran tanssittavaa musiikkia, että levyn osittainen geneerisyys unohtuu ainakin parhaimpien biisien kohdalla. Kelpo debyyttilevy pienistä puutteistakin huolimatta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: