Kuuntelin levyn: Itä-Hollola Installaatio – Pienet tulee vielä voittamaan

0034d55b87d74df35c0cf7d2b53e739e2c792c36
Itä-Hollola Installaatio – Pienet tulee vielä voittamaan, 2018 (Svart Records)

Itä-Hollola Installaatio julkaisi viime joulukuussa uunituoretta musiikkia, vaikka yhtyeen aiemmasta julkaisusta oli tuolloin kulunut vasta noin kuutisen kuukautta. Tämä ei kuitenkaan haittaa laisinkaan, sillä Pienet tulee vielä voittamaan yllättää positiivisesti.

Yksi asia joka nousee heti esille tätä EP:tä kuunnellessa, on se, että levyn soundimaailma on astetta selkeämpi verrattuna viime maaliskuussa julkaistuun Pelko paremmasta tulevaisuudesta -levyyn. Allekirjoittaneelle kolahti myös tuo maaliskuisen pitkäsoiton rosoisempi tyyli, mutta on pakko myöntää, että ainakin omaan korvaan tämä EP on myös miellyttävää kuunneltavaa. Sitä kuuluisaa bottom endia löytyy tarpeeksi, ja esimerkiksi kitarasoundit ovat paikoitellen erinomaiset. Heti avausbiisin kohdalla täytyy antaa myös huomiota basisti Saara Kolehmaisen laulusuorituksille. Kolehmaisen heleä lauluääni sopii erinomaisesti Itä-Hollola Installaation tyyliin.

Rakastunut sinuun on kiistatta tämän EP:n vahvimpia hetkiä.

Rakastunut sinuun on kieltämättä vahva avaus tälle 7 biisiä sisältävälle julkaisulle. Robert Ensio Niemistön kitarat jyräävät parhaimmillaan erittäin hienosti, ja koko bändin soittokin rullaa vapautuneella otteella eteenpäin. EP:n keskivaiheilta löytyvä Ihmelintujen laulu raottaa mukavasti myös Installaation hieman herkempää puolta. Robert Ensio Niemistöllä on hieno kyky hyödyntää ääntään myös tämänkaltaisissa kappaleissa.

Tätä EP:tä kuunnellessa ei voi välttyä ajatukselta, että Itä-Hollola Installaatiolla on nyt hyvä vire päällä. Myös uutta musiikkia tuntuu tulevan ulos tiuhaan tahtiin, onhan tämä yhtyeen toinen uusi julkaisu viime vuodelta. Sävellyskynät ovat siis terävinä, ja hyvä niin.

Kaiken kaikkiaan Pienet tulee vielä voittamaan -EP:ltä on kuultavissa vapautunutta soittoa ja rokkausta, jota on kerrassaan ilo kuunnella. Robert Ensio Niemistön kitarointi ei ole varmastikaan kuulostanut vielä tähän mennessä näin hyvältä, ja siinä on ainakin yksi hyvä syy ottaa tämä levy oitis kuunteluun. Tämän EP:n tunnelman voisi kiteyttää vaikkapa Skeittaamaan -biisin sanomaan:

Vihaajat vihaa ja tubettajat tubettaa,
Ei vittu, mä lähden skeittaamaan!

Artikkelikuva: Karoliina Niemenkari / Alt Agency

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: