Kävin keikalla: Litku Klemetti Kerubissa Joensuussa

Litku Klemetti
Ravintola Kerubi, Joensuu
10.11.2018

Joensuun popmuusikot ry:n järjestämä Poppariklubi-keikkasarja tuli lauantaina 10.11. tämän vuoden osalta päätökseen, kun Litku Klemetti saapui Joensuuhun omalle klubikeikalle. Ennen Litkua lavalla nähtiin Luukas Oja sekä Itä-Hollola Installaatio. Allekirjoittanut saapui keikkapaikalle vasta jälkimmäisen yhtyeen soittaessa. Tänä vuonna toisen pitkäsoittonsa julkaissut Itä-Hollola Installaatio vakuutti ainakin minut väkevällä livesoitollaan. Lauteet olivat siis sopivan lämpimät ennen illan viimeistä esiintyjää.


Edellisen kerran Litku Klemetin livemusiikkia kuultiin Joensuussa viime kesän Ilosaarirockissa, jossa Triangeli sai myös kunnian haastatella artistia ennen keikkaa. Silloin heinäkuun helteissä kylpenyt rantalava sai rokata oikein kunnolla. Meno Kerubin salissa oli vähintäänkin yhtä kova.

Kesään verrattuna Kaikki peittyy kyyneliin -tourin settilistaan on tullut ripaus uutta sisältöä. Esimerkiksi melko uunituoreet Kaikki peittyy kyyneliin ja Makuuhuoneessa kuultiin Joensuun illassa. Biisit ennakoivat näillä näkymin ensi vuonna julkaistavan Reformi -levyn suuntaviivoja ja tunnelmia. Kaikki peittyy kyyneliin toimi hyvin sopivan kevyenä starttina keikalle.

sdr
Kesän jälkeen myös Pekka ja Sammy ovat saaneet nimensä omiin instrumentteihinsa.

Uusista biiseistä Makuuhuoneessa kolahti kuitenkin astetta kovempaa. Biisin kaihoisan toiveikas tunnelma vetää kuuntelijan vääjäämättä mukaansa ja esimerkiksi kertsin tienoilla kuultavat laulumelodiat osoittavat Litkun sävellyskynän olevan tällä hetkellä terävä. Myös keikan loppupuolella kuultu Keijukaisvalssi on uutta tuotantoa. Biisissä kuullaan jo Taika tapahtuu -levyllä tutuksi tulleita progevaikutteita. Yleisfiilikset uusista biiseistä olivat hyvät, ja yleisön vastaanottokin oli sen mukainen.

Illan muihin kohokohtiin kuuluivat ”vanhemmat” livehelmet kuten Jääkuningatar, Tähtiyö ja encoren aikana kuultu Kimaltava mekko. Taika Tapahtuu -levyn menopalat Liisa, Yöt on unta varten sekä Miksi en lähtisi kaupunkiin istuvat myös erinomaisesti Litkun tämänhetkiseen livesettiin. Etenkin näiden menopalojen kohdalla Joensuun yleisön tanssijalkaakin alkoi vipattaa. Silloin kun rokataan, niin on hyvä rokata kunnolla!

cof
Litku yhtyeineen Kerubin valojen alla.

Kun tarvitaan jytämeininkiä, on bändin siis helppo turvautua edellä mainittujen menopalojen kaltaisiin biiseihin. Toisaalta välillä on hyvä myös vetäistä hieman henkeä. Tunsit minut jo silloinkin oli keikan tunnelmallisemman osaston kohokohtia. Hienoa, että Taika tapahtuu -levyn kärkibiiseihin kuuluva veto on vankasti keikkasetissä.

Ainiin, Juna Kainuuseen jäi Joensuussa soittamatta. Eipä toisaalta haittaa, sillä kuten yleisöstäkin joku keikan aikana huudahti: ”eihän täältä nykyään edes pääse junalla mihinkään!”

Settilista:

Kaikki peittyy kyyneliin
Miksi en lähtisi kaupunkiin?
Liisa
Suklaasydän
Makuuhuoneessa
Ei mitään asiaa
Muurahaiset juhlii
Jääkuningatar
Tähtiyö
Urkuri
Yöt on unta varten
Keijukaisvalssi
Tunsit minut jo silloinkin

Kimaltava mekko
Badding

cof
Keikalta muistoksi mukaan lähti myös paperiversio Litkun settilistasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: