Kävin keikalla: Lasten Hautausmaa La Barressa Joensuussa

Lasten Hautausmaa
La Barre, Joensuu
25.10.2018

Lasten Hautausmaa on lähtenyt näin syksyn pimetessä pienimuotoiselle kiertueelle. Syyskiertue aloittaa bändin ilmoituksen mukaan myös luovan tauon uuden levyn tekoa varten. Alkuvuodesta julkaistu III upposi ainakin Triangelin porukalle hyvin, ja saipa levy muiltakin musamedioilta positiivisia arvoita. Jäämme siis mielenkiinnolla odottelemaan Lasten Hautausmaan uutukaista.

Uutta julkaisua odotellessa päätin kuitenkin tarkistaa ”Hautuumaan” keikkakunnon. Ilokseni sain jo pari kuukautta sitten huomata, että bändi tulee syysrundillaan Joensuuhun, joten tunnelmalliselle klubikeikalle menemistä ei tarvinnut kahta kertaa miettiä. Myös viime kesän Ilosaarirockin mainio veto oli vielä hyvin mielessä.

La Barren loppuunmyyty yläkerta otti kouvolalaisyhtyeen lämpimästi vastaan. Keikka lähti käyntiin pienellä introlla Jouni Mömmöä kunnioittaen. Avausbiisi Iho, hiukset ja luut oli luontevaa jatkoa tälle Mana Mana -tyyliselle fiilistelylle. Kaiken kaikkiaan tyylikäs aloitus keikalle.

Lasten Hautuumaa La Barren lauteilla. Kuva: Juho Kaasinen

 

Yksi illan ehdottomista kohokohdista oli setin loppupuolella kuultu Susien lauma, joka kasvaa livenä aivan uudelle tasolle. Lähes kymmenenminuuttinen liveversio on parhaimmillaan vangitsevaa ja samalla sopivan väkevää kuunneltavaa. Bändin doomahtava puoli nousee etenkin livenä tämän kaltaisten biisien aikana hyvin esille.

Muita keikan kohokohtia olivat muun muassa uuden levyn jytärallit kuten Kraaterijärvi sekä Tove. Näissä biiseissä oli havaittavissa sopivaa ajoa, kuten tyyliin kuuluu. Lisäksi yksi uuden levyn suosikkibiiseistä Onnellinen hullu oli jälleen kerran kaunista kuultavaa livenä.

Hieman päälle tuntiin puristettu klubikeikka sai Joensuun yleisöltä sen verran hyvän vastaanoton, että olisi bändiä voinut kuunnella vielä pidempäänkin. Toisaalta keikkalipun hinta oli tällä kertaa sen verran edullinen, että tällainenkin setti saa ainakin allekirjoittaneelta positiivisen arvion.

Kaiken kaikkiaan Lasten Hautausmaalla on tällä hetkellä hyvä vire päällä. Sen huomaa myös livenä bändin tekemisestä. Tämän takia onkin mielenkiintoista seurata, mihin suuntaan bändi lähtee todennäköisesti ensi vuoden puolella julkaistavalla uudella levyllä. Ainakin lokakuun alkupuolella julkaistu sinkku Varsovan Lapset jatkaa bändin vahvaa julkaisuputkea.

Settilista:

Iho, Hiukset ja Luut
Kraaterijärvi
Sara & Israel
Kanerva
Langolieerit
Pudasjärven ufo
Tuulipuut
Kiputyttö
Onnellinen hullu
Tove
Susien lauma
Salaa tupakalle

Lasten hautausmaa
Artikkelikuva: Longplay

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: