Steve Perry – paluu 20 vuoden tauon jälkeen

Kun puhutaan 70- ja 80-luvun kovimmista kultakurkuista melodisen rockin ja AOR:n saralla, mieleen tulee Toton Bobby Kimball, Survivorin Jimi Jamison ja Dave Bickler, Foreignerin Lou Gramm ja totta kai Journeyn Steve Perry. Pitkään hiljaiseloa urallaan viettänyt Perry on nyt tekemässä paluun 20 vuoden tauon jälkeen. Mitä tapahtui ja miten nykytilanteeseen päästiin?

Ennen kuin voidaan keskittyä Steve ”The Voice” Perryn paluuseen, on avattava hieman Journeyn historiaa. Yhtyeen musiikki sisältää etenkin Yhdysvalloissa ikoniseen asemaan nousseita melodisen rockin helmiä, kuten kuolematon pianoballadi Faithfully, synapainotteinen Separate Ways sekä bändin tunnetuin hitti Don’t Stop Believin’. Kaiken kaikkiaan yhtye raivasi jo 70-luvulla tietä 80-luvun lukuisille AOR-yhtyeille.

Tämän musavideon viiksimuoti hakee vertaistaan!

Journeyn suosio alkoi kasvaa vuoden 1978 jälkeen, kun bändissä tapahtui solistinvaihdos. Gregg Rollie sai lähteä ja tilalle saapui Hanfordista, Kaliforniasta kotoisin oleva Steve Perry. Samalla bändin tyyli muuttui progehtavasta rockista enemmän melodisen rockin suuntaan.

Journeyn diskografian ensimmäiseksi huippukohdaksi voidaan sijoittaa vuonna 1981 julkaistu Escape. Toinen huippukohta on kaksi vuotta myöhemmin julkaistu Frontiers, josta tiettävästi myös italialainen levy-yhtiö Frontiers Records on saanut nimensä.

Separate Waysin musiikkivideon tyylilliset valinnat ovat syvällä 80-luvun ytimessä

Tämän jälkeen julkaistiin vielä Raised on Radio vuonna 1986, kunnes bändi jäi tauolle. Vuonna 1994 Perry julkaisi levyllisen uutta soolotuotantoa, kunnes kaksi vuotta myöhemmin tapahtui Journeyn comeback Trial By Fire -albumin myötä. Levy nousi Billboardin top-200 listan sijalle kolme hittisinkku When You Love a Womanin avulla.

Bändin piti lähteä uuden menestyslevyn tiimoilta kiertueelle, mutta Perry satutti lonkkansa patikointiretkellä niin pahasti, ettei Trial By Fire -kiertuetta saatu aloitettua. Bändi odotteli vuoteen 1998 asti, kunnes Steve Perry ilmoitti eroavansa yhtyeestä. Tilalle astui Steve Augeri ja Trial By Fire -kiertue saatiin vihdoinkin käyntiin.

Perry julkaisi vielä vuonna 1998 uutta soolotuotantoa, mutta tämän jälkeen alkoi 20 vuotta kestänyt hiljaiselo. Miehestä alettiin tehdä näköhavaintoja kuin isojalasta konsanaan, olipa Perry sitten katsomassa baseballia tai tekemässä livevisiittiä pikkuklubilla. Someaikakauden alettua näköhavainnoista ja pienistä livevedoista saatiin vahvempia todisteita. Nähtiinpä Perry vuonna 2005 muiden Journeyn jäsenten kanssa Hollywood Walk of Famen juhlatilaisuudessa, mutta tämä oli kuitenkin vain harvinainen poikkeustapaus.

Kunnollista ulostuloa saatiin odottaa aina vuoden 2017 Rock N’ Roll Hall of Fameen saakka, jolloin Journey liitettiin osaksi Hall of Famea. Samaisessa tilaisuudessa nähtiin myös Steve Perry yhdessä Journeyn muiden jäsenten kanssa. Tuossa vaiheessa Perryn oma paluu oli jo hyvällä mallilla.

Palataan vielä muutama vuosi ajassa taakse päin. Vuonna 2011 Perry tapasi rintasyöpää sairastaneen Kelly Nashin, johon hän rakastui palavasti alta aikayksikön. Omien sanojensa mukaan Perry tunsi Nashin kanssa jotain sellaista yhteenkuuluvuuden tunnetta, jota hän ei ollut koskaan aiemmin tuntenut.

Perryn ja Nashin suhde ehti kestää noin puolitoista vuotta, kunnes Nash joutui antamaan periksi rintasyövälle vuonna 2012. Perryn mukaan tuo aika tuntui vähintäänkin viideltä vuodelta. Laulaja joutui kohtaamaan sydänsurut ja taistelemaan pettymystä vastaan. Nyt kuitenkin musiikki astui peliin.

Edesmennyttä Kelly Nashia voidaan kiittää Steve Perryn paluusta. Nashin avulla Perry löysi uudelleen rakkautensa musiikkia kohtaan. Tämän myötä Perry on nyt valmis julkaisemaan uutta soolotuotantoa 20 vuoden tauon jälkeen. Uusi levy Traces julkaistaan 5. päivä lokakuuta 2018.

Jos muu levyn materiaali on läheskään yhtä tyylikästä kuin avaussinkku No Erasin’, voidaan levylle odottaa positiivisia arvioita. Perry tunnetaan jonkin asteisena perfektionistina, ja sen huomaa tästäkin biisistä. Kyseessä ei ole mikään puolivillainen AOR-pastissi, vaan vastustamattoman tyylikäs paluujulkaisu. Kun pitkän uran tehnyt laulaja pystyy vielä 69-vuotiaanakin tällaisiin laulusuorituksiin, ei siinä voi kuin antaa kylmien väreiden kiivetä selkää pitkin. Welcome back Steve!

Artikkelikuva: Myriam Santos, udiscovermusic.com.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: