Kesähitit!

Huomasin ulkona oleillessani, että kesä on tulossa. Toppatakki oli pakko riisua, kun lämpömittari alkoi lähennellä kahtakymmentä celsiusta. Lopulta lähenneltiin jo kolmeakymmentä, eli kesä taisi saapua.

Kesäkelit tuovat tietysti mieleen kesähitit. Suuri osa näistä on tietysti sellaista musiikkia, mitä imagostaan tarkka musiikkidiggari ei tunnusta kuuntelevansa. Saati edes tunnistavansa. Kesähittejä on kuitenkin ollut olemassa ties kuinka kauan. Ja niin tarttuvilla melodioilla varustettuna, että edes paatunein musiikkielitisti ei voi olla tunnustamatta niiden hienoutta.

Vai mitä mieltä olette vaikkapa The Loving Spoonfulin Summer in the City -kappaleesta, jonka Danny esitti suomeksi nimellä Kesäkatu? Ja tasan kolmekymmentä vuotta myöhemmin italialainen Alexia hurmasi kansan (ainakin Italiassa, Espanjassa ja Suomessa) kappaleellaan Summer Is Crazy.

2000-luvulla kesähitti koki todellisen renesanssin Suomessa, kun Mamba hyökkäsi listoille kappaleella Vielä on kesää jäljellä, ja PMMP seurasi perässä yhtyeen supersuosioon singonneilla Rusketusraidoillaan.

Tämän jälkeen kesää on vietetty niin Reggaerekan kuin Vadelmaveneenkin kyydissä, ja kilpailu suosituimman kesähitin tekemiseksi on vuodesta toiseen kovaa. Kaiken tämän keskellä on kuitenkin jäänyt ansiotta paitsioon yksi kaikkien aikojen upeimmista kesäbiiseistä.

Kari Piironen

Kari Piironen (Kuva VIIHDEOHJELMAT)

Vuoden 1988 tangokuningas Kari Piironen julkaisi albumin Yhteinen tie vuonna 2001. Kohtuullisen tuntemattomaksi jäänyt julkaisu sisältää perin geneeristä iskelmää, joka ei herätä kovinkaan suurta intohimoa suuntaan tai toiseen. Lukuunottamatta yhtä kappaletta. Koko levyn nimittäin pelastaa oma kesähittisuosikkini.

Lähde kesäterassille on kertomus täynnä odotusta olevasta kesäillasta, jossa kaksi sielua kohtaa toisensa peruuttamattomin seurauksin. Tarinaa siivittää hengästyttävällä poljennolla etenevä sävellys, jonka tahtiin romanttiset odotukset, seksuaalinen tarve ja kaiken päihittävä oluen jano nivoutuvat saumattomaksi kokonaisuudeksi. ”Oot oluen ensimmäinen puraisu, ihanan hellä mutta samalla raisu, kun viet mut nirvanaan. Kesäterassin kaunein ruusu oot, sun kanssasi helteet aina jatkukoon.”

Juurikaan paremmin rakkauttaan toiselle ihmiselle tai alkoholiin ei voisi julki tuoda. Anna siis mahdollisuus yhdelle kaikkien aikojen upeimmista kesähiteistä:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: